Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки и приятели си взеха последно сбогом с Никола Корабов

Снимка: БГНЕС
Близки, приятели и колеги се поклониха в църквата "Света София" пред големия български режисьор, сценарист и актьор Никола Корабов, който почина в четвъртък.
 
Най-важното е това, което бяха последните му думи, че вместо да се концентрираме върху смъртта и тленността, трябва да празнуваме живота, безкрайността. Всичко това, което е оставил под формата на филми и любов към семейството и към всичките си приятели и колеги, това е безсмъртното наследство, сподели пред "Хоризонт" синът му Никола Корабов.

Братът на сценариста - Любомир Корабов заяви:

След смъртта на моите родители той се грижеше изцяло за мене. До края на живота си сме били в прекрасни човешки отношения. Той ми беше втори университет, защото ми беше не само като брат. Той беше и творец, той беше и мъдрец.

На поклонението присъстваха актьорите Добрин Досев и Параскева Джукелова:

Той е един от мохиканите, последните мохикани в българското кино. Научил ме е да обичам киното, да обичам разказа, научил ме е как да не играя в киното и много е направил до последно. Голям човек. Много го обичам
, сподели Добрин Досев.

Аз винаги ще си спомнят последната ни среща, която беше на фестивала "Любовта е лудост" тази година август-септември, когато ми направи впечатление колко млад дух е той, колко щастлив беше, че се обкръжава с млади хора. Винаги ще си мисля за него като за един майстор, като за един наистина млад дух и един от стълбовете в нашето кино, каза Параскева Джукелова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14