Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платното на АМ "Тракия" в посока София в района на Вакарел остава затворено

Три жертви при няколко тежки катастрофи край Вакарел

Шестима ренени са в болница, състоянието на един е тежко

| обновено на 25.11.16 в 11:22
Снимка: БГНЕС

Трима души загинаха тази сутрин при поредица от катастрофи, които доведоха до затваряне на едното платно на 21-ви километър на автомагистрала "Тракия" в посока София.


Катастрофите са станали в рамките  на два часа в условията на много слаба видимост заради гъстата мъгла, съобщи пред "Хоризонт"Мариола Маркова от Областната дирекция на полицията. При два от инцидентите има общо три жертви. Мариола Маркова добави: 


Възниква тежко пътно транспортно произшествие между три леки автомобила. При него е загинал  водачът на един от леките автомобили. В същия участък от виадукта са паднали от височина около 40 метра ТИР и лек автомобил. На място са загинали водачът на ТИР-а и водачът на лекия автомобил, като неговата спътничка е откарана в тежко състояние в болница. В посока София участъкът е затворен за движение като движението се пренасочва през пътен възел Вакарел. 


Шестима души, пострадали при инцидентите на магистрала "Тракия" край Вакарел, са били приети в спешното отделение на болница "Св. Анна" в София. Състоянието на един от тях  е много тежко.


Пред "Хоризонт" говорителят на лечебното заведение д-р Антон Луков даде повече информация за състоянието на шестимата ранени:

Стана ясно, че след проведените първоначално диагностично лечебни действия от страна на лекарите, двама от пострадалите са с черепно-мозъчни травми, единият е с гръдно-коремна травма, двама са с травми на крайниците. Лекарите правят всичко възможно, за да помогнат на пострадалите.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Тежка верижна катастрофа на АМ "Тракия" край Вакарел

Тежка верижна катастрофа затвори платното на автомагистрала „Тракия“ в посока София в района на Вакарел, съобщиха от полицията.  По първоначални данни ТИР и лек автомобил са паднали от виадукта. Загинал е мъж, а жена е в тежко състояние. Има и други..

публикувано на 25.11.16 в 08:22