Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Пътна полиция" отчитат обичаен празничен трафик

Инцидент в София завърши с травма, но без опасност за живота на пострадалата жена

Снимка: БГНЕС

Жена пострада при катастрофа между два автомобила в София. Инцидентът е станал, след като едната кола е излязла от пътното платно и се е качила на тротоара. Инцидентът на столичния булевард "Сливница" е станал днес следобед. След сблъсък между два автомобила, излизайки от пътното платно единият от тях се е ударил в заведение за бързо хранене. Пострадалата жена се е намирала пред заведението. Откарана е в ИСУЛ  с травми, но без опасност за живота. 

При обиска на водача и спътника му в колата, ударила се в заведението, са били открити няколко таблетки амфетамин. Двамата младежи са се опитали да избягат от мястото на инцидента, но са били арестувани. Те са на 27 и на 31 години, от Враца, криминално проявени. Тестът за алкохол, извършен от полицаите, е дал положителен резултат и при двамата.

От "Пътна полиция" съобщават за сериозно задръстване на автомагистрала "Хемус" в посока София в района на тунел "Ечемишка". Преди дни от МВР предупредиха водачите, че заради ремонтите в два от тунелите може да се образуват колони от автомобили и движението да е затруднено.

Възстановено е движението при пети километър на автомагистрала "Тракия" в посока София, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктурата". По-рано днес заради катастрофа на разклона за Верила движението в участъка на автомагистралата беше спряно.

Полицията е в готовност за подпомогне очаквания силен трафик към големите градове след коледните празници, увери пред "Хоризонт" налникът на "Пътна полиция" към СДВР Тенчо Тенев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.