Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР ще обяви поредица от обществени поръчки за справяне с миграционния натиск

Филип Гунев: Съгласувано е и с бъдещия президент

Филип Гунев
Снимка: БГНЕС

МВР ще обяви поредица от обществени поръчки, свързани с получените близо 160 милиона евро за справяне с миграционния натиск и охраната на границата. 

Заместник-вътрешният министър Филип Гунев обяви, че това се обявява официално, съгласувано с новоизбрания президент Румен Радев, заради коментарите от някои медии и политици. 
Част от поръчките, които ще бъдат обявени, са за доставка на нови високопроходими автомобили, за назначаване на 600 човека в "Гранична полиция" и за модернизация на системата "Тетра" по границата. 
Ние искахме съвсем официално да кажем, че то е съгласувано и с бъдещия президент, че това е нещо, което и служебното правителство, в най-голяма степен, ще има отговорността да завърши като процес, тъй като е в националния интерес. Правим го и защото сме притиснати от едни изключително кратки срокове за реализация на тези проекти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.