Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Знаменитият цигулар Гил Шахам ще свири в София

Гил Шахам

След виолончелиста Миша Майски, който гостува на софийска сцена като солист на Симфоничния оркестър на БНР, друга голяма звезда ще стъпи в понеделник, 30 януари, на сцената на зала "България"- цигуларят Гил Шахам, носител на награда "Грами". Той ще направи своя български дебют в цикъла "Великите цигулари на нашето време" на Оркестъра на Класик ФМ радио. Ще интерпретира Концерта за цигулка и оркестър от Бетовен.

На диригентския  пулт ще застане Максим Ешкенази, който има вече в кариерата си завидно количество срещи на сцената с прочути световни изпълнители. Гордея се с имена като Пинкас Цукерман, Шломо Минц, Сара Чанг, Мидори, Джошуа Бел, Вадим Глузман, а сега и Гил Шахам - наистина една плеяда от невероятни цигулари. Трябва да се гордеем, че успяхме да ги доведем в България и българската публика има възможност да чува звезди от най-високо качество и не в залязваща или изгряваща форма, а в зенит - споделя той.

Цялото интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14