Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в София разследва случай на насилие, заснет от случаен минувач в центъра на града

Полицията разследва случай на насилие, заснет от случаен минувач в центъра на София. На видеоклипа се вижда как двама служители на частна охранителна фирма блъскат две момчета в района на НДК. 

Разследването на полицията е доказало, че днес около 13.45 часа на обед двама младежи са влезли в заведение за бързо хранене в района на НДК. Между тях и персонала е възникнало пререкание. Двамата младежи са отказали да напуснат обекта, поради което чрез паникбутон служител на заведението е повикал частни охранители. След това охранителите са извели младите мъже от заведението. Междувременно около 14.15 часа единият от младежите подава сигнал на телефон 112 за упражнено насилие. 

Малко по-късно на място са изпратени екипи на Четвърто районно полицейско управление и Бърза помощ. Полицаите са установили подателите на сигнала – двамата младежи, на 19 и на 20 години, които са били във видимо неадекватно състояние. В момента пред полицията обаче те отказват да подадат жалба, както и да бъдат прегледани от медицински екип. 

Към момента полицията издирва двамата младежи, а в столичното районно Четвърто управление са отведени двамата служители на частната охранителна фирма. Предстои издирване на още свидетели на тежкия инцидент.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.