Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Резултатите от изборите може да наложат и коалиция между ГЕРБ и БСП

Снимка: БГНЕС

Според един от лидерите на Обединени патриоти Красимир Каракачанов резултатите от изборите може да наложат и коалиция между ГЕРБ и БСП, въпреки че от двете големи партии отричат това.
Красимир Каракачанов посочи, че и ГЕРБ, и БСП не са самостоятелни партии: 
Те не са суверенни партии. Те имат свои началници в Брюксел, имат партии-майки. Може накой голям роднина да ги посъветва да се обединят по примера на госпожа Меркел. Не ги слушайте какво говорят преди изборите. Ще ги видим какво ще направят след изборите.

Според Каракачанов, две партии трудно ще съставят управляваща коалиция. Затова е възможен и компромисен вариант с програма на национално съгласие:
Да се опитаме да решим проблемите на хората, а не да се опитваме да си решаваме партийните проблеми и комплексите за величие. Хората не са ви избрали да си чешат егото. Би било лошо страната да продължи да е в една безтегловност без постоянно правителство, тоест избрано от парламент правителство и без парламент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.