Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цигуларката Ребека Хартман пристига за камерния фестивал в Стара Загора

Ребека Хартман
Снимка: Stephen Lehmann

В Стара Загора започва Петият фестивал на камерната музика "Европейската традиция и младите таланти". Той ще продължи до 5 март.


Организатори на събитието са двете сестри-близначки Христина и Велислава Таневи, възпитанички на Средното музикално училище "Христина Морфова" в града, които сега живеят и работят в Германия. Те пристигнаха в Стара Загора заедно с останалите членове на квартета, с които провеждат това начинание.

И с поредния именит гост - цигуларката Ребека Хартман, носителка на награда "Ехо Класик". Тя свири на цигулка, изработена от Антонио Страдивари през 1685 г., и си е партнирала с диригенти от ранга на Кристоф Ешенбах, Юстус Франц, Юка-Пека Сарасте и др.


Какво ще се случи в тези пет дни на фестивала в Стара Загора чуйте в разговора с пианистката Христина Танева за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" - в звуковия файл.

Квартет Ет Арсис


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14