Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартенски музикални дни в Русе - акценти в програмата на 57-ото издание

Снимка: БГНЕС

"Мартенски музикални дни" е една от най-старите и реномирани фестивални сцени в България - фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961, всяка година фестивалът превръща град Русе - най-големия и красив европейски град по българското поречие на река Дунав, в истинска столица на музиката, в място за срещи на елитни артисти от световната и европейска музикална сцена.


Заслужено е самочувствието на организаторите, водени от артистичния директор Ива Чавдарова. Крайдунавският град привлича година след година изкушени меломани от цялата страна, защото едно е сигурно - много от събитията могат да се видят единствено и само на "Мартенски музикални дни". Акценти в афиша са концептуалните програми, премиерните изпълнения, участията на ансамбли за старинна музика и квартети на най-високо световно ниво, оперната премиера с впечатляващ екип от гостуващи и родни звезди и т.н.

57-ото издание ще бъде открито на 10 март с концерт на Софийската филхармония под диригентството на Лио Куокман. Освен Димертименто от Константин Илиев и Симфония №2 от Александър Скрябин, гостите на фестивала ще посрещнат като солист прочутия си и обичан съгражданин Светлин Русев, който ще има и още участия в следващите дни.

Какви са най-интересните акценти в програмата на фестивала "Мартенски музикални дни" от 10 до 26 март 2017 г. чуйте в интервюто с артистичния директор Ива Чавдарова в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14