Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова поредица камерни концерти в Сити Марк арт център

Проф. Венцеслав Николов и ансамбъл "Силуети"

Поканата е отправена към уважавания виолончелист и педагог проф. Венцеслав Николов и към камерния ансамбъл "Силуети", основан от негови бивши студенти: Калина Митева - цигулка, Габриела Калоянова - виолончело, Лилия Жекова - пиано и Кристиян Калоянов - кларинет.


Музикантите ни канят на трите запланувани концерта, първия от които е на 19 март от 18.30 часа в залата на Сити Марк арт център и е наречен "На бис". Заглавието казва почти всичко - програмата ще бъде съставена от "бижутата на всеки концерт - бисовете". Хендел, Купрен, Вивалди, Чайковски и друти автори са предвидени, но, разбира се, изненади ще има и това е идеята - публиката да получи удоволствие от музиката, дори и без да е подготвена и "знаеща".

Съвсем различни са другите два концерта: на 22 април, със заглавие "От Амадеус - Лично", когато освен камерна музика на Моцарт зрителите в залата ще чуят и откъси от негови писма, а на 20 май - "Публиката избира"! Коя от сюитите за соло виолончело на Бах и кои точно части да прозвучат.

Проф. Венцеслав Николов вече има опит в подобни начинания. Интересни подробности за тях и за работата му с ансамбъл "Силуети" можете да чуете в интервюто, което той даде като гост на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Ще го откриете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14