Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът ppIANISSIMO празнува с проф. Стела Димитрова-Майсторова

20-годишнината на фестивала за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO даде повод за връщане назад в историята и срещи с някои от най-ярките изпълнители, които вече са гостували през годините.

Втората седмица беше посветена на жанровото многообразие с концертите на дуото Мария Мартинова и Сирил Гарак, полската пианистка Магдалена Лисак и джаз-линията, защитена от импровизаторската вечер на Антони Дончев, Росен Захариев-Роко и Павел Терзийски. За тях разказва в интервю за предаването "Алегро виваче" артистичния директор Илия Граматиков.

Третата седмица в Първо студио на БНР също предполага най-високо качество на музициране с концертите на пианиста Ралф ван Раат от Холандия на 7 април; Трио "Абсолют" на 8 април; и за финал - не един, а два рождени дни: На своята 20-годишнина ppIANISSIMO приветства професор Стела Димитрова-Майсторова - човекът, създал не само фестивала, но и клавирна школа с високи постижения и възпитаници, които са гордост за българската култура у нас и по света. За празничния концерт на 9 април от 19 часа в София ще се съберат много ученици и приятели на проф. Димитрова-Майсторова. Входът е свободен за изкушените почитатели на пианистката и фестивала.

Чуйте в звуковия файл и интервю с професор Стела Димитрова-Майсторова, която гостува в "Алегро виваче" по "Хоризонт".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14