Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици кюстендилци през Великденските празници посетиха Градската художествена галерия

Снимка: bg.wikipedia.org

Стотици кюстендици и гости на града през Великденските празници влязоха в Градската художествена галерия, за да видят  шедьоврите на Владимир Димитров-Майстора. Галерията работи без почивен ден. 

И на тези празници ценители на изкуството от цялата страна, цели групи, предпочетоха да се възхитят на платната на най-големия ни художник. Като този младеж, пристигнал чак от Варна.

Особено, най-силно впечатление, което мога да кажа, беше картината с гергините. Тя е просто хипнотизираща, така да го кажем

Всеки посетител и гост на града вече може много лесно да посети и къщата на Майстора в с.Шишковци, където той е живял и рисувал около 30 години. Това може да се направи като се ползва аудиогид - иновация, чрез сканиран QR код на информационните материали. В аудиогида може да се проследи животът и творчеството на Майстора. 
Включени са и разкази на хора, които са го познавали. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14