Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват наградите на участниците в конкурса за нова българска поп и рок песен "Пролет 2017"

Довечера в Първо студио на БНР ще се състои концертът-церемония по награждаването на участниците в 48-ото издание на конкурса за нова българска поп и рок песен "Пролет 2017". 

Тази година 13 нови песни бяха допуснати до финала на конкурса с най-дългогодишна традиция в българската поп и рок музика. Песните бяха избрани сред 65 нови заглавия, а сред изпълнителите и авторите, освен известни имена, има и много дебютанти и млади музиканти. 

Довечера ще станат ясни лауреатите на наградата "Пролет 2017". На победителите ще бъде присъдена статуетка и 3000 лева. Носителите на втората награда ще получат 2000 лева. Ще има награда за дебют, награда на музикалната журналистическа гилдия, а наградата на слушателите ще бъде осигурена от Българското национално радио и това е продуциране на песен. С най-голямо вълнение се очаква наградата, която ще даде шанс за участие в престижния фестивал "Евросоник-Нордеслаг" в Грьонинген, Холандия, догодина. Миналата година за тази награда се пребори групата "Der Hunds".

Началото е в 19.30 часа, входът е с покани.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14