Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен бе открита изложба посветена на 50 години на наградата "Добри Чинтулов”

| обновено на 07.05.17 в 10:40
Снимка: БТА

Документална изложба „Началото и лауреатите: 50 години “Сливенски огньове”, 50 години награда за литература и изкуство „Добри Чинтулов” бе открита във фоайето на зала „Сливен”, като част от програмата на майските литературни празници в града.  

Експозицията представя важните моменти от тържествата през годините, както и фотографии, запечатили емоцията на празника. 

Сливенски огньове не са импровизация и хрумване, заяви в словото си при откриването на документалната изложба Георги Йорданов, бивш министър на културата, основател на литературните празници в Сливен и наградата "Добри Чинтулов“.  

В течение на няколко години, присъствието на крупни писатели, художници, учени Сливен се превръщаше в един своеобразен духовен оазис.

По-късно Георги Йорданов представи пред сливенската публика книгата си "Притаени мигове”, книга първа"Срещи” и книга втора "Откровения“. За авторът и книгата говориха  проф.Чавдар Добрев, Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели и Иван Гранитски.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14