Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постановката "Мир вам" спечели наградата на фестивала Друмеви театрални дни

Снимка: theatreshumen.com

Постановката "Мир вам" на студиото за документален театър "Vox popoli" спечели наградата за цялостен спектакъл на завършилия късно снощи фестивал Друмеви театрални празници в Шумен. Миглена Стефанова от Радио Шумен информира:

В 26-ото издание на Фестивала за българска драматургия се състезаваха 11 пиеси. Наградата за режисура отиде при Стайко Мурджев за "Турболенции" – постановка на Пловдивския театър по текстове на Камен Донев.

Мариус Куркински спечели в категорията "Мъжка роля" за играта му в "Черното пиле", а за женска роля беше отличена Елена Атанасова от "Турболенции".

Спектакълът-победител е "Мир вам" с режисьор Неда Соколовска.

За журито тазгодишните Друмеви театрални празници са провокирали с ярката си актьорска палитра и режисьорски решения, каза председателят Бина Харалампиева:

Изключителната публика на Шумен! Хора, казвам ви, вие в момента все повече и повече развивате една от най-сериозните и взискателни театрални публики. Едновременно с това невероятно толерантна. Тази комбинация между взискателност и толерантност е нещо, на което биха могли да ви завидят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14