Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Йончева: Очаквайте прекрасна музика от Верди и всички заедно да преживеем този спектакъл

Соня Йончева и Фабио Сартори в "Бохеми"
Снимка: Teatro alla Scala

На 18 юни ще посрещнем оперната прима Соня Йончева в зала 1 на НДК. Концертът ще започне в 20 часа.

На 7 юни Йончева направи дебюта си на една от най-престижните оперни сцени в света - Миланската Скала. До 14 юли продължават спектаклите под палката на Евелино Пидо на легендарната постановка на Франко Джефирели - „Бохеми“ от Пучини, в която българката е Мими – роля, която й донесе слава още през 2014 г., когато трябваше да замести друга певица в Метрополитън опера и го направи в съвсем нова за нея роля, само 5 седмици след като роди сина си Матео. И предизвика фурор.

Гласът, харизмата и артистичността на Соня Йончева винаги впечатляват. „Ди Велт“ нарече нейната Виолета от "Травиата" най-добрата след Мария Калас. Участието й в тази роля в Метрополитън опера през февруари предизвика огромен интерес и киноизлъчването на живо от Ню Йорк в 70 страни по света влезе сред рекордьорите по гледаемост.

В момента певицата записва и нов компактдиск, но все още не може да сподели никакви подробности за проекта. А ние се радваме, че ще я видим отново на българска сцена на 18 юни в зала 1 на НДК.

Какво да очакваме от този концерт? Галавечер с музиката на Джузепе Верди в изпълнение на Соня Йончева, Марин Йончев и Фестивален оркестър с диригент Доминго Хиндоян.

Чуйте ексклузивното интервю със Соня Йончева за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14