Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлин Русев и Амури Които свирят музика от Йожен Изаи в албум

| обновено на 23.06.17 в 14:17

В минутите за нов компактдиск в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" представяме албума „Сняг от минали години“ с участието на изключителния цигулар Светлин Русев.

Изданието е особено интересно с това, че включва пиеси за цигулка и оркестър от прочутия белгийски цигулар и композитор Йожен Изаи. Колкото и да е странно, неговото творчество, макар и обемно, не е популярно в наши дни и едва сега много от творбите му излизат наяве с премиерни записи.

Светлин Русев и Амури Които, и двамата концертмайстори на Филхармонията на Френското радио, солират в този албум на Кралската филхармония на Лиеж с диригент Жан-Жак Канторов.

Чуйте в звуковия файл какво разказва Светлин Русев по този повод.


 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Френска романтика в албум с участието на цигуларя Светлин Русев

В рубриката "Нов компактдиск" на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" беше представен албум, записан с участието на блестящия български цигулар Светлин Русев, с музика на композиторите от Северна Франция Едуард Лало и Албер Русел. Албумът..

публикувано на 23.06.17 в 13:44
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три..

публикувано на 14.11.13 в 11:14