Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена Петева с нова изложба – "Присъствие и отсъствие" 2

автор на фотографията: Антонио Георгиев-Хаджихристов

"Присъствие и отсъствие" 2 – така е озаглавена изложбата, която се открива тази вечер в галерия „Аросита". Автор е Елена Петева. Тя е родена в София, учи изкуство в САЩ и след много специализации в Европа и Америка тя преподава днес рисуване и живопис в университет в Масачузетс. Тази изложба авторката е посветила на своя баща.

Изложбата се състои от многобройни рисунки върху хартия. В тази втора изложба има и видеопрожекция, която се нарича "Междинните" – междинните като състояния. Това е мултимедийна работа, която се състои от рисунка на портрет, върху която се прожектира променящият се образ на същия портрет. Целя да уловя ефимерната същност на "сега", паметта за миналото "преди" и усета за това, което предстои "след", и да създам една по-дълбока и по-истинска реалност, в която едновременно присъстват нашето присъствие и отсъствие, сподели Петева в "Хоризонт до обед".

Галеристът Росица Гецова от "Аросита" сподели, че картините на Петева са изключително въздействащи.

Изложбата е до 31 юли, а откриването е днес.

Още можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14