Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама загинаха, а един е тежко ранен при катастрофа в Баните

Снимка: Радио Шумен

Двама души загинаха при катастрофа в община Баните. Единият от тях е председателят на Общинския съвет Велин Фиданов, който е починал на място. В автомобила е имало и трети човек, който е в болница.

Трагедията е станала снощи около 20 часа, когато 54-годишният Велин Фиданов и още двама мъже се качили в джипа на Фиданов, за да се приберат от ловна вила в местността Енихан баба. Директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян старши комисар Николай Димов обясни подробностите:

На прав участък поради движение с несъобразена скорост водачът Фиданов губи контрол над управлявания от него автомобил. Абсолютно необяснимо, добра видимост, хубав път, прав участък, просто много висока скорост и миг невнимание, колата се преобръща и в канавката.

Тежко ранен при катастрофата е бил Красимир Купенов, който е издъхнал в Спешния център в Смолян.

На третия човек не мога да ви кажа името, защото е в болница и предстои извършване на процесуални действия. Около 70-годишен е и е от Баните, каза старши комисар Димов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.