Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музиката на Вагнер в пещерата "Магурата"

Снимка: БГНЕС

Пещерна импресия по музика на Вагнер ще бъде представена в пещерата "Магура". Представлението е част от второто издание на фестивала "Опера на върховете“. 

Пещерната импресия е едно от най любопитните представления в програмата на втория фестивал "Опера на върховете", който се провежда в Белоградчик, обясни директорът на Софийската опера и балет академик Плмен Карталов:

Богове, джуджета, великани и валкирии, това е нашето фантастично представление в пещерата "Магура", наречено "Вагнер - Магура". Ето още един връх и колос на оперното изкуство - Рихард Вагнер. Там в продължение на около два часа публиката ще съпреживее и магични и фантастични преживявания точно със сцени от опери на Вагнер, които се играят в пещерата.

Началото е от 11 часа. Пещерната импресия ще бъде представена и през следващите фестивални дни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14