Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алпинисти извадиха тялото на Кристиян от Триград от скалите над Дяволското гърло

| обновено на 22.07.17 в 20:25
trigrad
Снимка: Грациела Ингелска

16-годишният Кристиян от Триград, който доброволци и полицаи издирваха в продължение на две седмици, беше открит мъртъв в скалите над пещерата Дяволското гърло. Полицията прави оглед на мястото. Тялото  е паднало от голяма височина - над 100 метра, поради което се наложи да бъде извадено с помощтта на трима алпинисти - приятели на бащата и на момчето. Трупът е изпратен за аутопсия в Смолянската болница. 

Към момента се работи всички възможни версии, но водещата е, че Кристиян умишлено се е хвърлил от канарите. Образувано е досъдебно производство. 

На огледа присъства и кметът на града Цветан Славков. Той сподели, че бащата на Кристиян е открил тялото му около 14 часа. 

Младежът изчезна на 10 юли, след като блъсна с петима туристи колата на баща си. Те бяха изписани след кратък престой в болницата. След инцидентът, автомобилът се е ударил в дърво, а младежът избягал панически. Още в първия ден след инцидента, той беше обявен за общодържавно инздирване.

Доброволци и полицаи издирваха в продължение на две седмици момчето, а акциите бяха прекратени в петък.  Съселяните на Кристиян го описват като добро момче, отишло си  твърде рано.  В неделя в Триград ще бъде обявен ден на траур





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

В Триград прекратиха издирването на 16-годишния Кристиян, блъснал туристи

13 дена след изчезването на 16-годишния Кристиян, който блъсна туристи и избяга, издирването в планината е прекратено, съобщи кметът на Триград Цветан Славков . Не остана никакво място по гората, което да не е претърсено, даже има места, вили и..

публикувано на 21.07.17 в 16:40