Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На връх Перелик ще се проведе еко джаз фестивал

Снимка: thesoundofsilence.bg

За поредна година, на връх Перелик в Родопите ще се проведе еко джаз фестивал. Събитието е единствено по рода си и се провежда на 2 191 метра надморска височина. 

На сцена от свещи музиката отново ще се слее с природата. Под звездното небе разнородни артисти ще се опитат да привлекат любителите на музиката към екологичната кауза на фестивала. 

Специални огнища  и отблясъците на над две хиляди обезопасени свещи заедно с четири хиляди бали сено оформят артистичното пространство. След като приключи събитието, балите се разстилат за наторяване по поляните около върха. 
Тази година фестивалът е под почетният патронаж на посланика на САЩ у нас Ерик Рубин. В музикалното събитие ще участват изпълнители от Австрия, Америка и България.
За желаещите да присъстват на фестивала, община Смолян ще осигури транспорт до връх Перелик, който ще тръгва от паркинга на катедралния храм "Свети Висарион Смолянски".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14