Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици на проф. Стефан Камиларов с концерт в София днес

На 16 август в 19.30 часа камерната зала "България" ще отвори врати за учениците от майсторските класове по цигулка на проф. Стефан Камиларов. Във вторник те свириха в Плевен, а заедно с видния цигулар и педагог в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" каним най-любопитните столичани да чуят концерта на софийска сцена.

Стефан Камиларов е преподавател по цигулка в Университета по музика и сценични изкуства във Виена, но често отделя време през летните месеци за майсторски класове по цигулка. Този път в курсовете участваха млади изпълнители от Австрия, България, Казахстан, Корея, Словакия, Турция и Япония.


Проф. Стефан Камиларов отново е поканил уважаваната пианистка Ивелина Казанджиева да акомпанира на младите цигулари, към нея се присъединява и Никола Посенти от Италия, а специален гост в софийския концерт е цигуларят Иван Пенчев - представител на домакините от Софийската филхармония.

Чуйте още подробности за програмата в интервюто с проф. Камиларов в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14