Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетите бургаски музикални празници "Емил Чакъров" продължават

"Турандот" в Бургас
Снимка: Държавна опера - Бургас

Бургаските музикални празници "Емил Чакъров" се провеждат в Летния театър на града за десета поредна година и организаторите с гордост отбелязват, че фестивалът се разраства и престижът му се увеличава.

След премиерата на "Самсон и Далила" от Камий Сен-Санс, с която празниците бяха открити на 4 юли последваха още много интригуващи спектакли на оперни и балетни шедьоври като "Аида", "Лучия ди Ламермур", "Тоска", "Спящата красавица" и "Лебедово езеро".


Тази година Бургаската опера си сътрудничи активно със старозагорската трупа в коопродукции, акцент в програмата на форума беше спектакълът на операта "Турандот" от Пучини на 11 август, за който в Бургас пристигнаха специално солистите Габриела Георгиева и Бойко Цветанов.

На 17 август Бургаските музикални празници "Емил Чакъров" продължават с "Норма" от Белини – в главната роля публиката ще види Йоана Железчева.

Интересни подробности за тазгодишното издание на фестивала и как ще завърши той на 5 септември, разказа директорът на Държавна опера - Бургас Александър Текелиев-син в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". 

Чуйте интервюто в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14