Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младата цигуларка Кристина Георгиева ще солира в концерта за Деня на София

Кристина Георгиева - Млад музикант на 2016 година
Снимка: БНР/Ани Петрова

Кристина е носителка на приза "Млад музикант на годината 2016" в националната анкета сред слушателите на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по програма "Хоризонт".

Преди броени дни тя спечели Гран при и още няколко награди в XXI международен младежки музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори" в Добрич. Те обогатиха вече немалката й колекция от отличия. А Кристина е едва на 16 и за нея обучението продължава - в Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София и едновременно с това в Брюксел, където неин ментор е прочутият професор Леонид Кербел.


За себе си и успехите си на голямата сцена у нас и в Европа Кристина Георгиева разказа в предаването "Алегро виваче" - за очакванията й за новата учебна година и за най-скорошните отговорни ангажименти, сред които е празничният концерт на Софийската филхармония за Деня на София - 17 септември, в зала "България".

Чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14