Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добричката библиотека "Дора Габе" с изложба, посветена на Васил Левски

Изложба под наслов “Посветен на Отечеството”, по повод 180 години от рождението на Васил Левски, ще бъде открита на 27 септември в 16.30 часа във фоайето на Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич.

Експозицията е дело на Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий” и съдържа архивни материали и фотографии, подредени в 11 табла, разкриващи по-важните дати и събития в живота на Апостола. Изложбата “Посветен на Отечеството…” ще бъде представена от доц. д-р Любомир Георгиев – ръководител на направление „Опазване на ръкописно-документалното наследство” в Националната библиотека. Донка Василева, библиотекар в сектор „Краезнание” в библиотека „Дора Габе”, ще запознае гостите с библиотечни документи, разказващи за пребиваването на Апостола в Добрич и Добруджа. На откриването посетителите ще имат възможност да видят и дигиталната версия на личния бележник на Апостола, дарена от Националната библиотека.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.