Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият сезон на "Фортисимо Фамилия" се открива с детския концерт "Лешникотрошачката"

Снимка: Фейсбук
"Фортисимо Фамилия" открива своя нов сезон с детския концерт "Лешникотрошачката“ на 12 ноември (неделя) от 11.30 часа. Това е историята на едно малко момиченце, което очаква своя коледен подарък в празничната нощ. Вълшебството идва, когато тя получава играчка - лешникотрошачка в традиционна форма на войник в разкошна кралска униформа. Предстои едно магическо музикално пътешествие с танцуващи снежинки и феи, игра с най- красивите кукли и цветя, а лешникотрошачката ще се превърне в принц!

Балерината Ангелина Гаврилова и актьорът Тео Елмазов ще пресъздадат вълшебните образи на Клара, малкото момиченце, и принца, за да наситят музикалната атмосфера с още повече емоция. Маестро Славил Димитров ще дирижира нотите на Чайковски, които ще изпълнят с хармония и вълшебство музикантите на Софийска Филхармония.

Както всеки сезон маестро Максим Ешкенази и екипът на "Фортисимо Фамилия" са помислили за всички възрасти. В музикалната програма са подбрани заглавия, подходящи за деца, тийнейджъри и възрастни. Билетите за всички концерти от 5-ия сезон на "Фортисимо Фамилия" са вече в продажба на касите на Софийска филхармония. 

За актуална можете да посетите страницата на "Фортисимо Фамилия" във фейсбук.

За новия сезон на "Фортисимо Фамилия" разказва Александър Чобанов, писател и сценарист, гост на "Закуска на тревата" по "Хоризонт" в най-очарователното му амплоа като част от екипа на детската музикално-образователна програма. 

От звуковия файл можете да чуете интервюто с Александър Чобанов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14