Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С "Познатия и непознатия Монтеверди" закриват фестивала "Изкуството на барока"

Клаудио Монтеверди

В четвъртък, 30 ноември, ансамбъл "Тути Соли" с диригент Вирджиния Атанасова ще се включи в XI издание на фестивала "Изкуството на барока". Музикантите ще представят мадригалния спектакъл "Познатият и непознатият Клаудио Монтеверди", посветен на 450-годишнината от рождението на композитора.

Мястото е Аулата на Софийския университет, а началният час - 19.00.


В ролята на самия Клаудио Монтеверди ще влезе басът Пламен Бейков, който и ще пее, и ще прочете част от писмата на композитора. Солисти ще бъдат още певиците Алена Данчева и Мария Радоева, които пристигат от чужбина.

Интересни подробности за концепцията на програмата разказа специално за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" диригентката Вирджиния Атанасова - с този концерт тя ще отбележи 30 години творческа дейност в областта на ренесанса и барока. Чуйте интервюто в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14