Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хор "Бодра песен" с нов албум преди коледния си концерт в Шумен

Хор "Бодра песен" с диригент Деница Узунова
Снимка: БНР

Носителите на приза "Музикант на годината 2015" - хор "Бодра песен" - Шумен с диригент Деница Узунова отпразнуваха рождения ден на състава и той навлезе в респектираща годишнина - 55-и творчески сезон.

След участие в предстоящия от 15 до 17 декември Втори национален фестивал на коледната и новогодишната песен в Хасково, на 19 декември, в навечерието на Игнажден, с песни хористите ще приветстват началото на коледните тържества в Шумен. Концертът ще започне в 18.30 ч. и в него ще участват всички състави на хоровата школа "Бодра песен".


Специално за празниците от "Бодра песен" готвят подарък за своята любима публика - нов компактдиск със записи, направени в залата, която носи името на основателката на хора - проф. Венета Вичева, както и от коледния концерт в столичната зала "България" през 2016 г., в който шуменските певци участваха по покана на Софийската филхармония и диригента Славил Димитров.

Как се готви обичаният шуменски хоров състав за празничния сезон разказа в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" ръководителката му Деница Узунова. Чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14