Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградата за изобразително изкуство "Сирак Скитник" ще се присъжда отново в Сливен

Снимка: nationalartgallerybg.org
В Сливен отново ще се присъжда наградата за изобразително изкуство „Сирак Скитник“. След петгодишно прекъсване престижният приз ще се връчва на празника на града Димитровден на художника с най-добри постижения в изобразителното и приложното изкуство.

Около идеята за възстановяването на наградата са се обединили  общинското ръководство, Съюзът на българските художници в Сливен, ръководството на Националната художествена гимназия в Сливен "Димитър Добрович" и художествени галерии. Наградата ще се връчва в няколко категории, съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.
Четири категории коментирахме на работната среща - живопис, графика, скулптура и неконвенционални форми на изобразително изкуство.

Сред носителите на престижния приз са художниците Йордан Парушев, Красимир Карабаджаков, Кунчо Кунчев, Атанас Парушев и други.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14