Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обилният снеговалеж блокира автомобили на прохода "Превала"

| обновено на 11.02.18 в 08:32
Снимка: Радостина Чернокова
Падането на температурите и последвалите снеговалежи на места в страната предизвикаха затруднения в придвижването на превозни средства.


Десет закъсали леки коли имаше  по пътя от Смолян към прохода "Превала" преди кв. "Езерово" заради обилния снеговалеж, който вече е образувал снежна покривка от 15 см. Шофьорите се оплакаха, че пътят е непочистен и заледен.


Водачите едва удържаха автомобилите, свидетелства кореспондентът на БНР в региона: 

Няма почистване в момента. Аз съм изумена, че не е почистен този път. В момента съм даже в шок цялата тази ситуация! Не мога да повярвам, че оставили до такова положение да се стигне, при положение че снегът започна следобед.  "Перфектна  пътна обстановка -  това не е нормално изобщо! 


От пътната агенция информират, че в Смолянско, до 13 февруари, се спира движението на камиони над 12 тона в участъка Батак-Доспат поради снегопочистване. 
От "Пътна полиция" съветват шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание.
За днес жълт код за снеговалежи е обявен в за повечето области в страната. В област Бургас предупреждението е за обилен дъжд, показва справка в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Само за областите Видин, Плевен, Благоевград, Стара Загора, Сливен и Ямбол не е в сила предупредителен код за обаквано лошо време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.