Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Архитекти и урбанисти ще дискутират изграждането на нова концертна зала в София

Строежът на Royal Albert Hall в Лондон (1867-187)

Искането за нова симфонична зала в София не е каприз. Не е екстравагантно желание за задоволяване нуждите на една ограничена професионална общност или нейната подбрана публика. Ни най-малко. Ние знаем, че музиката е езикът на Бога. И чувството, което изпитваме, общувайки на този език, е най-желаното и лелеяно чувство. Щастието. А филхармониите по света са центрове за генериране и разпръскване на Щастие.

Тези думи посрещат всеки, който се интересува от проектите на фондация "Богария". Тя е в основата на организацията на първата по рода си творческа работилница на тема "Бъдещата зала на музикалните изкуства в България".

Работилницата започва в 18 часа на 7 март и ще се провежда всеки четвъртък, петък и събота на месец март в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Поканени са всички заинтересовани архитекти, урбанисти, скулптури и други артисти, готови за активна професионална и вдъхновена работа за полагане основите за изграждането на бъдещия нов храм на музиката - храм, който да радва и поражда високо самочувствие и гордост у всеки българин сега и в далечното бъдеще.

Предварителната регистрация на желаещите да участват е до 5 март 2018 г. включително на мейл-адрес fondazia@bogaria.bg, в интернет страницата на Университета по архитектура строителство и геодезия, във Фейсбук страницата на инициативата или  на тел. 0888231744.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14