Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват изложбата "Велко Кънев - разгневени монолози" в градинката пред Народния театър

| обновено на 19.03.18 в 10:36
Велко Кънев
Снимка: Съюз на артистите в България

Изложбата "Велко Кънев - разгневени монолози" ще бъде открита следобед в градинката пред Народния театър "Иван Вазов". Тя е посветена на 70-ата годишнина от рождението на актьора, който почина преди 7 години, и е част от програмата на 13-тия Софийски театрален салон.

Експозицията включва документи, снимки, рецензии, интервюта и отзиви от архивите на Драматичния театър в Сливен, на Сатиричния и на Народния театър, в които Велко Кънев е работил през годините.

Кураторът Инка Николова каза в "Преди всички", че са представени и неговите филмови роли. За личността на Кънев тя сподели:

"Изключително съм респектирана от личността на Велко Кънев и от скромността на творчеството му. Той не е предпочитал много да се говори за него, а да го виждат, изключително трудолюбив, отдаден на професията си. Това много ме доближи до него, за да мога да извадя най-доброто като материал, с който се разполага и да бъде изложен в градинката пред народния театър“.

Изложбата ще остане пред Народния театър до 2 април.

В звуковия файл можете да чуете интервюто с Инка Николова. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14