Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академия "Аскеер" ще връчи награда в категорията "Съвременна българска драматургия" за 14-и път

Аскеер
Снимка: БГНЕС


За 14-и път Академия "Аскеер" ще връчи награда в категорията "Съвременна българска драматургия". На номиниране, според правилника на Академията, са подлежали 18 текста, каза Милен Миланов - председател на Фондация "Аскеер".

В конкурса за "Аскеер 2018" в категория "Съвременна българска драматургия" участват пиеси, поставени за първи път на професионална сцена в периода 01 април 2017 - 31 март 2018 година, каза Милен Миланов. 10 от пиесите са поставени в София, 8 - в театри извън столицата,4 са осъществени като независими проекти. Кои са номинираните?

"Изход" - пиеса в две действия от Юлияна Мирчева, Университетски театър МБУ, постановка Гергана Димитрова. "Закачане" от Неда Соколовска - театър "София", постановка Неда Соколовска. "Светът на дълбоките води" от Оля Стоянова - Народен театър "Иван Вазов", постановка Бойка Велкова.

След 10 дни ще станат ясни номинациите за "Аскеер" в останалите категории, а по традиция наградените ще бъдат обявени на 24 май.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14