Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Crystal Sound - албумът, в който порцеланът пее

Crystal Sound Project

Crystal sound project e особено интересен, защото преминава отвъд стандартните музикални албуми и съчетава таланта на двама млади български артисти, работещи в различни области на изкуството: Биляна Фурнаджиева е скулптор, а Виктор Бенев - перкусионист и композитор. Двамата живеят в Париж, а за търсенията си и за осъществяването на този проект разказаха специално за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".

"Crystal sound project заживя по много интересен начин - първо като скулптури, които аз създадох, и след това като албум, който днес представяме. Проектът тръгва от моето чисто артистично и визуално търсене на красиви и звучащи скулптурни форми, които изработвам от порцелан." - споделя Биляна Фурнаджиева, а Виктор Бенев добавя: "На мен ми беше много интересно. Това бяха напълно нови инструменти - някои от тях са перкусивни, точно в моята област. От друга страна имаме струнен инструмент, на който аз също свиря, който е вдъхновен от азиатските традиционни инструменти, но си има своята уникалност. Този проект е първият, който чувствам най-близо до същността на това, което искам да представя като музика."

Всичко най-интересно за Crystal sound project и музикални пиеси от албума можете да чуете в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14