Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов - отново на турне с "Танго"

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов
Снимка: БНР/Ани Петрова

Поради изключителния интерес на към така популярния музикален проект „Танго“ на двамата големи български музиканти Веско Ешкенази и Людмил Ангелов, Националният дворец на културата кани техните почитатели на концерт - на 11 април от 19.00 часа в зала 11 (позната още като кино „Люмиер Лидл“).

Програмата е вдъхновена от последния им съвместен компактдиск - тя беше представена концертно за първи път през 2016 година в зала „България“, след което последва национално турне. Популярността на проекта и многото покани доведоха и до продължение през 2018-а.


Повод за създаването на албума „Taнгo“ стана 20-годишното сценично партньорство на двамата изпълнители. А самият албум пък стана повод двамата носители на приза "Музикант на годината" - Людмил Ангелов през 1994-та, а Веско Ешкенази - през 2010-а, да получат заедно и наградата "Музикален проект на годината 2016" по волята на слушателите на предаването за класическа "Алегро виваче" по "Хоризонт".

Музика, която разказва страстни истории – и весели, и тъжни, но много красиви. Пътят към тангото се превръща в пътешествие на приятелството и споделянето.


Чуйте в звуковия файл интервю с цигуларя Веско Ешкенази преди концертите в София, Пазарджик и Стара Загора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14