Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Златната Диана" 2018 събира именити български музиканти в Ямбол

В Ямбол за поредна година се провеждат музикалните празници "Златната Диана" и това е повод публиката там да аплодира утвърдени по световните сцени български музиканти.

Блестящият цигулар Светлин Русев откри фестивала на 15 април като солист на камерния оркестър "Дианополис" с ръководител Константин Илиевски. За втората вечер от Лондон се завърна роденият в Ямбол млад кларинетист Боян Иванов, който от години живее и работи в британската столица. Третата вечер от фестивала бе посветена на операта - за първи път гастролира трупата на Пловдивската опера, а избраното заглавие беше най-изпълняваната опера на Джузепе Верди - "Травиата". И за финал - среща с изкуството на Теодосий Спасов и Фестивален оркестър "Златната Диана", събрал в състава си именити български оркестранти.


За концертите от фестивалния афиш и за празничния 50-и сезон на камерен оркестър "Дианополис" - Ямбол чуйте повече в разговора на кореспондента на БНР в Ямбол Даниела Костова с диригента Константин Илиевски - артистичен директор на фестивала вече пета година, и с младия кларинетист Боян Иванов, който пристигна специално за форума. Чуйте в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14