Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огледало: кабаре и други истории, разказани от Ина Кънчева, Людмил Ангелов и Ицко Финци

Огледало: кабаре и други истории

След албумите, посветени на Полин Виардо и на тангото, певицата Ина Кънчева и пианистът Людмил Ангелов се обръщат в донякъде неочаквана посока и решават да покажат любовта си към джаза и кабарето. Албумът им „Малка нощна музика“ тези дни ще се появи на музикалния пазар, а в петък, 15 юни, от 19.30 часа във Военния клуб дуото, заедно с актьора Ицко Финци, ще представи диска си със спектакъл.

"Първо бяха записите. Те бяха осъществени през март в Барселона от известния продуцент и тонрежисьор - Алберт Мораледа. Това е нашият избор с Людмил Ангелов на 22 песни от различни известни мюзикъли и кабаретни песни от Уилям Болком, Стивън Зондхайм, Курт Вайл, Ерик Сати, Ерих Холендер. Предпочетохме една по-американска линия на композиции. Темата е за любовта. Озаглавихме диска по едноименния мюзикъл "Малка нощна музика" на Зондхайм и една от песните е прочутата 'Send In The Clowns' - споделя Ина Кънчева и продължава:
"Ще направи един спектакъл на 15 юни със специалното участие на Ицко Финци, който ще бъде нашето конферансие с цигулка. Той ще внесе тази особено интересна, провокативна и пикантна нишка със собственото си присъствие."

Проектът е на фондациите "Пиано Екстраваганца" и "Културни перспективи" и ще даде ранен старт на поредното издание на фестивала "Пиано Екстраваганца", който ще се състои традиционно през есента.

За замисъла, вложен в албума „Малка нощна музика“ и за спектакъла "Огледало: кабаре и други истории" разказва певицата Ина Кънчева в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14