Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прецедент в историята на фестивала "Бургас и морето"

Прецедент в историята на фестивала "Бургас и морето" регистрираха организаторите на тазгодишното му издание.

Две песни "Как искам времето да върна", в изпълнение на Симона Загорова и "Неочаквано" на Димитър Атанасов и Гергана Великова си поделиха първото място във фестивала.

36-ото издание на националния конкурс за песен "Бургас и морето" ще остане в историята с най-трудното решение на журито. И двете изпълнения получиха максималния брой точки дори и при повторното гласуване. Веднага след връчването на наградата Симона Загорова сподели:

""Как искам времето да върна" е една много специална песен за мен".

Бургазлията Димитър Младенов, който вече е записал няколко втори награди в биографията си от същия конкурс, сподели:

"Много се радвам, че Гери прие моето предложение първо и че точно с нея успяхме накрая пауър-изпълнение да предложим на бургаската публика".

Третото място във фестивала остана за Дани Милев и неговата "Песен на любовта". Фаворит на публиката стана "Морскосиня любов" в изпълнение на Стефан Илчев, а призът за най-добър текст отиде при Ангел Симеонов за песента "Закотвени мечти".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14