Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 500 българи и македонци пяха характерни за региона песни в опит да поставят рекорд на Гинес

Близо 500 фолк изпълнители, музиканти, както и любители ентусиасти или просто туристи, от България и Македония, запяха две характерни за Югозапада и за Западните Балкани песни в опит за рекорд за Гинес.

Това стана на площадката пред централното градско читалище "Братство" в Кюстендил в неделя по обяд.

Двете изпълнения са заснети и ще бъдат изпратени и документирани пред комисията по рекордите „Гинес“, каза директорът на читалището Иван Андонов.

„Като че ли се получи стройно изпълнение по раздадения предварително на участниците текст  на „Брала мома къпини” и „Болен ми лежи Миле Попйорданов”, коментира кореспондентът на БНР Кирил Фалин, който участва и като певец в опита за поставяне на рекорда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14