Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям концерт събира тази вечер в Кипър звезди на българския фолклор

Снимка: БУЛФОТО

Голям концерт събира тази вечер в Кипър звезди на българския фолклор и много наши сънародници, за да отбележат двойния празник на прочутата народна певица Янка Рупкина – нейната 80-годишнина и 60 години на сцената.

Празничният концерт в чест на неповторимия златен глас на Странджа е под надслова „Един живот, хиляди песни”. Заедно с великата Янка Рупкина за нея, за сънародниците ни в Кипър и за всички приятели на родината ни на острова в кипърския град Ларнака ще пеят прославилите България по света с изпълненията си Руска Стоименова, Олга Борисова, Галина Дурмушлийска.

Заедно с тях на сцената ще излязат и български народни певци и музиканти, живеещи на острова. В концерта ще участват още българската фолклорна школа „Канатица” с художествен ръководител Радослав Георгиев, детската театрална школа „Храмът на Мелпомена“ с художествен ръководител известната кипърска актриса българката Моника Мелеки, деца от българските училища на острова.

Янка Рупкина е в Кипър за поредна среща с почитателите на нейния талант и изкуство. Още се помни предизвикалият невероятен интерес неин концерт през 2013 г., за който тя пристигна по покана на Съюза на българите в Кипър, а две години по-късно неин концерт бе част от голямата празнична българска програма за честване на 24 май в Кипър.

При отдавнашно свое посещение на острова Янка Рупкина е изнасяла концерт пред първия президент на Кипър архиепископ Макариос Трети.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14