Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драматичният театър в Търговище открива новия си творчески сезон

Драматичният театър в Търговище открива днес новия си творчески сезон с комедията "Моят най-добър приятел" от съвременния френски комедиограф Ерик Асус.

Комедията е изключително интересна история на две семейства, изпълнена е с неочаквани обрати, породени от изневери и любовни триъгълници и поставя на преден план моралните ценности в обществото. Това предопределя интереса към пиесата от други градове. До момента спектакълът е включен в репертоарния план на 15 театъра, каза режисьорът Владимир Петков.

"Според мен тази пиеса ще има доста дълъг и активен сценичен живот, защото мисля, че ще допадне със сюжета си на публиката, авторът е гениален да заплита интригуващи сюжети".

Сценографията на комедийния спектакъл е на Жанета Иванова, а главната роля е поверена на Красимир Ранков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14