Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Вълчев: "Отличниците на България" са впечатляващи и вдъхновяващи

Снимка: БТА

Над 30 ученици от цялата страна получиха награди за постигнати добри резултати и спечелени медали на международни олимпиади по различни дисциплини. Награждаването на младежите е част от второто издание на кампанията на вестник "24 часа" "Отличниците на България".

"Разчитаме много на тези деца и затова ориентираме част от политиките на министеството конкретно към децата с постижения. Резултатите на тези деца са впечатляващи и вдъхновяващи", каза просветният министър Красимир Вълчев, който участва в награждаването.

А ето какво каза един от отличените ученици:
"Искам да благодаря на всеки, който ми е помогнал и особено на моята госпожа по химия Виолета Константинова, благодарение на която успях да достигна международно ниво на олимпиада по химия", каза 13-годишният Димитър Дамянов от  6-то Основно училище "Иван Вазов" в Смолян, спечелил над 10 отличия от различни състезания в рамките на година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.