Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба в памет на загинали родни алпинисти е подредена в БНР

2
Фотоизложбата е разположена пред Първо студио на БНР.
Снимка: Любомир Тодоров, БНР

Фотоизложба в памет на загинали български алпинисти е подредена във фоайето пред Първо студио на Българското национално радио.

Идеята е на Любомир Попйорданов, организатор на концерта “Памет за загиналите български алпинисти”, който ще се проведе на 26 ноември в Радиото:

“Това е една изложба с 32 архивни кадъра, всъщност повече от 32, защото в някои от снимките има повече кадри, предоставени от близки на загиналите и техни приятели, и хора, които са ги снимали, защото тези хора не са обичали да се снимат и не са обичали да ги снимат, и кадрите наистина трудно ги намерихме. Изложбата се открива днес и ще бъде пред Студио 1 на БНР до края на месеца. И най-вече по време на самия концерт“, каза Любомир Попйорданов. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14