Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът “Дни на предизвикателствата“ започва в София

Довечера в София започва приключенският фестивал “Дни на предизвикателствата“. 

Филмите и презентациите в 3-дневната програма са на теми алпинизъм, катерене, пътешествия, уиндсърф, спелеология, екология.

Специален гост на тази 14-та поред година за фестивала е французинът Тито Томаси, който ще разкаже за пътешествията си с колело по целия свят.

Зрителите ще се срещнат също с велосипедистите Яна Меламед и Вячеслав Стоянов от екопроекта "Сайкъл фор рисайкъл", а също с Петър Банев, който това лято премина легендарната пътека на Апалачите, уинсърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев, които изминаха 300 км от Дуранкулак до Резово отново с екологична кауза, с мореплавателя капитан Дончо Папазов, с ултрабегача Краси Георгиев и с тримата ни най-висококвалифицирани планински водачи - Виктор Варошкин, Георги Пенев и Георги Георгиев-Черния:

"Дните на предизвикателствата е фестивал за български екстремни спортове, но освен българските, има и чуждо участие. Винаги има няколко красиви филма, има гости от чужбина, които са интересни за публиката“, казва Момчил Дамянов от организаторите, също планински водач.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14