Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„На дъх от лятото“ – дебютната стихосбирка на Костадин Филипов

БНР Новини

Костадин Филипов е български журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио "ЧЛК", Велинград. Паралелно със следването си в ПУ "П. Хилендарски", специалност "Българска филология", работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции "Канал Ком". Телевизионната му кариера започва в ТВ "Евроком-Пловдив" като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и "Темата на Нова" на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването "Дневен ред", редактор на риалити формата "Фермата" по bTV, а днес е редактор в предаването "Преди обед" по bTV. Главен редактор е на информационния сайт delo.bg.

Журналистът Костадин Филипов ни повежда на едно вълнуващо пътуване през изгарящи чувства и човешки вселени с дебютната си стихосбирка "На дъх от лятото“. Премиерата на стихосбирката "На дъх от лятото" е на 24 април, сряда, от 18.30 ч. в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", София.

Стиховете са писани в последните три години и са посветени на голямата споделена, несподелената и изпепеляваща любов. Стихотворенията разкриват интелекта и чувствителността на автора. Костадин Филипов потапя читателя в слова от нежност.

За символиката с числата 24 и 48 и още вълнуващи истории от времето на създаването на стихотворенията чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Започва вторият международен фестивал

Започва второто издание на международния фестивал "Кракра джаз" в Перник

Днес започва вторият международен фестивал "Кракра джаз" в Перник, съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА.   Музикалната проява, която ще се проведе днес и утре на едноименната крепост, е със свободен вход. В нея участват носители на Грами, реге звезди и една от най-оригиналните изпълнителки, появили се на световната джаз сцена..

публикувано на 16.08.24 в 12:04

Избрано: От Бургас до световния връх: Божана Славкова за победата в Mili Dueli

В рубриката "Разговорът" на предаването "Нашият ден"  през август ще излъчим най-интересните интервюта от изминалата година. Този път представяме разговора с Божана Славкова – първият български победител в световния поетичен конкурс Mili Dueli. Разговорът е излъчен на 26 април тази година.  Тя спечели с 968 точки за поетичния филм "Дървото с..

публикувано на 16.08.24 в 11:24

Младите превземат уикенда в Буграс

В Бургас уикендът ще бъде тематичен и посветен на младежите. Предстоят поредните издания на фестивала Teen Boom Fest (17-18 август) и състезанието по скейтбординг Burgas Skate Оpen (16-18 август). В петото издание на Teen Boom Fest ще се включат над сто популярниличности – известни български артисти, изпълнители, инфлуенсъри, ютубъри,..

публикувано на 16.08.24 в 10:54

Обявиха наградите на биеналето "Приятели на морето" в Бургас

Шестима са наградените автори в единадесетото издание на биеналето за съвременно българско изобразително изкуство Национална изложба "Приятели на морето" 2024, което бе открито официално в залите на Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" и Дружеството на бургаските художници в Бургас. Тази година одобрените за участие автори са..

публикувано на 16.08.24 в 09:31

За изкуството на красивото писане и красивите мисли

Към красивото изписване на словото насочваме вниманието на слушателите в Международния ден на калиграфията . В "Нашият ден" гостува Антоанета Кисьова , преподавател по калиграфия, за да разкаже за изкуството на красивото писане и красивите мисли. Кисьова завършва стенопис в НХА и прави втора магистратура по църковна живопис в АМПТИ –..

публикувано на 16.08.24 в 09:26