Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нестинарски танц

| обновено на 07.10.19 в 09:24 БНР Новини
Снимка: Станислав Стефанов

Първият нестинарски танц на Елена е в разгара си. Развълнувана от преживяването, тя затваря очи и се понася в ритъма на музиката. Няколко мига по-късно с нея се случва нещо неочаквано – Елена отваря очи и вижда, че всичко край нея е различно – Мъжът, с когото танцува върху жаравата, хората, които я гледат, дори мястото... Танцът й я е пренесъл няколко века назад във времето...

В същия този момент публиката, която досега се е възхищавала на танцуващата Елена, вижда, че на нейно място вече стои друго момиче – Яна, която пък се е пренесла няколко века напред в наши дни.

Въвлечени в омагьосващия си танц, двете девойки са разменили местата си.

Сега Яна и Елена са изправени пред предизвикателството да се справят в коренно различните светове, в които се намират и да открият начин всяка от тях да се върне в своето време...

Начало
Разказвач: Таня Мирчева


Глава първа

Разказвач: Таня Мирчева


Глава втора
Разказвач: Спасимир Тренчев

Глава трета
Разказвач: Кръстю Мушкаров

Глава четвърта
Разказвач: Светлин Къров

Глава пета
Разказвач: Десислава Дюлгерян

Глава шеста
Разказвач: Александър МакеловГлава седма
разказвач: Станислав СтефановГлава осма
разказвач: Пламена Петрова


Глава девета
разказвач: Снежана Ташева


Глава десета
разказвач: Цветелина Александрова

Обобщаваща глава
разказвач: Таня Мирчева


Глава единадесет
разказвач: Дилян Георгиев


Глава дванадесет
разказвач: Богомил Добрев


Глава тринадесет
разказвач: Любомир Кючуков


Глава четиринадесет
разказвач: Таня Мирчева


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

РаМЕНе и самоТИ

"РаМЕНе и самоТИ" е дебютна книга на Боряна Богданова. "В книгата има доста за любов, за смърт, за търсене на смисъл и за ненамирането му все още. Тези неща може би ръководеха създаването на книгата" – разказва авторката Боряна Богданова и допълва – "Мен и Ти присъстват в книгата – хората си отиват много един от друг. Книгата е и за това – за тръгването,..

обновено на 27.01.20 в 15:54

„Действаме, играем, мислим“ с един от бащите на психомоториката

„Действаме, играем, мислим“ е последната книга на френския професор Бернар Окутюрие. И първата преведена на български език. Окутюрие е смятан за един от „бащите на психомоториката“, а книгата му обобщава опита и вижданията му за двигателните методи, които подкрепят детското развитие. Професорът дълги години работи като учител по физическо..

публикувано на 27.01.20 в 14:47

„Калуня-каля“ на Смолянския театър гостува в София

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян гостува тази вечер (27 януари) на софийската публика с премиерния си спектакъл „Калуня-каля“. Постановката е по едноименния роман на Георги Божинов, смятан днес за един от най-добрите романи в българската литература. „Калуня-каля“ е публикуван за първи път през 1988 година, но добива особена..

публикувано на 27.01.20 в 14:05
Марк Менсън

Всичко е прецакано: книга за надеждата на Марк Менсън

Новата книга „Всичко е прецакано: книга за надеждата“ на американския блогър и консултант за личностно развитие Марк Менсън вече е на българския книжен пазар. Тя излиза две години след публикуването на българското издание на книгата му „Тънкото изкуство да не ти пука“, която се превърна в сензация с цели 12 тиража и общо 36 000 отпечатани екземпляра само..

публикувано на 27.01.20 в 12:30
Зорница Гъркова

„Те никога не казват“: Зорница Гъркова гостува в „Аларма“

„Те никога не казват“ на Зорница Гъркова започва със слухово напипване на гаснещата действителност и приключва с отсъствия, които никога не свършват (тук нарочно поставям тази дълга скоба, за да спазя литературната, граматическата, а и вселенската логика на изречението „Някои отсъствия никога не свършват“ в последния разказ („Венеция“), в края на което и..

публикувано на 27.01.20 в 11:10