Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Генералният директор на BBC лорд Тони Хол: Настъпи времето на обществените медии

4
Николета Даскалова, Михайлина Павлова, Анета Милкова и доц. д-р Светлана Божилова
Снимка: Таня Димова

На 11 и 12 април БНР за първи път бе домакин на 25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). За радиоасамблеята в София пристигнаха участници от 39 държави от цяла Европа, представляващи 44 обществени медийни организации. Повече подробности за темите, които се разискваха по време на асамблеята, от Николета Атанасова, която разговаря с Ноел Къран, генерален директор на EBU и с Александър Велев, генерален директор на БНР.

Годишният отчет на Съвета за електронни медии бе приет от депутатите, но стана повод за коментари за свободата на словото у нас и искания за законови промени за „реален контрол“ върху медиите.

За коментар по отчета на СЕМ и предстоящите промени в Закона за радио и телевизия поканихме Анета Милкова, директор на „Специализираната администрация - Надзор, лицензионни, регистрационни и правни режими“ към СЕМ, доц. д-р Светлана Божилова, преподавател в ФЖМК на СУ „Климент Охридски“ и Николета Даскалова, експерт от фондация „Медийна демокрация“.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия