Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родени, за да правим добро…

Разговор за празника и за погледа към него от прозореца на болничната стая.
Различните гледни точки обобщават – д-р Стефан Константинов, проф. Ива Петкова, д-р Роси Попова и пациенти от Националната онкологична болница.
И още: трансплантацията като форма на Възкресение – проф. Никола Владов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Антоан Спасов, ангиолог и флеболог

Д-р Антоан Спасов: Атеросклерозата е стареене на артериите в човешкото тяло

Д-р Антоан Спасов е специалист по ангеология и флебология, с над 20 годишен опит. Той извършва диагностика и лечение на пациенти със заболявания на кръвоносните и лимфни съдове. В ежедневната си практика прилага най-съвременните безкръвни методи за лечение на разширени вени и капиляри – ендовенозна лазерна амблация, склеротерапия с пяна под..

публикувано на 03.06.24 в 17:23
Проф. Венета Божинова

Детска приказка за... възрастни

Твърде артистично заглавие на фона на сериозните проблеми, които поставихме в поредния брой "За здравето". Но… това бе подходът ни да "стигнем" по-лесно до съзнанието на родителите, а и на децата. Най-общо говорихме за педиатрия и за неврологичните здравословни проблеми в ранната възраст, за симптомите, които родителите трябва да следят, за..

публикувано на 03.06.24 в 14:20

Книжнината на българите католици в културната история на България – нови публикации по темата

В последните години като че ли се опитваме да разчетем една дълго стояла скрита страница от историята ни – страницата, на която пише кои са българите католици, какво са създали и какъв е приносът им за културното и духовното въздигане на българския народ във вековете, когато е бил лишен от собствена държава, от правото да живее свободно, да говори..

публикувано на 03.06.24 в 10:34

Весел Цанков - за Виена от най-високо място

Виена е второто по големина немскоезично селище след Берлин. Австрийската столица е известна като Град на музиката, заради стълпотворението от именити композитори, творили там и в чест на забележителната Щатсопера. Корените на предците на Виена се губят в ранните келтски и римски селища, които се трансформират в средновековен и бароков град...

публикувано на 03.06.24 в 08:44
Палм бийч

Имение със 78 стаи в "гетото" за милионери Палм бийч

Да полетим с Петя Кръстева към Маями и Палм бийч, за да поемем задължителната си доза Витамин Д от бреговете на Флорида. Маями е вторият по големина град в щата Флорида и най-гъстонаселеният мегаполис в тази част на Съединените щати. Околностите му са заети от езера, канали, частично наводнени тропически гори, за които е характерна високата..

публикувано на 31.05.24 в 08:50