Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Другите дрехи на Боян Биолчев в „Академия Комика“

БНР Новини
Боян Биолчев и Линда Русева
Снимка: Кирчо Стоичков

В неделя точно в 13 часа ще започне една забавна беседа между Боян Биолчев и Линда Русева. Той е писател, професор, полонист, скиор, а тя е актриса, която играе не само себе си, но и Любознателната Блондинка. Ще си гворят уж лекомислено, уж на шега, но шегите на един писател са винаги с много нюанси и тоналности. А какви са шегите на един професор? Нека това остане тайна - за сега.

Тази беседа ще се случи в уникалната „Академия Комика“ на редакция „Хумор и сатира“.Разговорът е част от поредицата срещи с ярки личности от различни области на знанието, с които се шегуваме и говорим весело за сериозното. А мотото на беседите неслучайно е:„Несериозно за сериозната наука“.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Амели Нотомб предава на живо от Голгота с новия си роман "Жажда"

Според едно от преданията последните думи на Исус на кръста са били „Жаден съм“. Тях избира Амели Нотомб, за да ни разкаже какво е чувствал Спасителят няколко часа преди и след разпъването му на кръста в един кратък, но съдържателен философски роман – дързък, ироничен, богоборчески и състрадателен, оспорван и възхваляван от критика и читатели.  Жаждата,..

публикувано на 14.07.20 в 15:26

TANGOMACHINE в Сфумато

"Сподавени погледи. Жадни тела. Гъвкави, еротични, страстни. Той и Тя. Метафизичен флирт. Непозната галактика. Начало. По пътя. Взаимност. Любов. Отдаване. Животът е стон от усилие и нежност. Рефлексия на неистовото вървене. Прегръдка. Спирала на удоволствието, акт на желанието. Изтанцувай този валс, колабирай дистанцията, възбуди сетивата...

публикувано на 14.07.20 в 15:15
Васил Петров

Васил Петров със „Symphony Way”

Начало на турне, трескав репетиционен процес. Това е ежедневието на музиканта Васил Петров, който е главен герой в "Нашият ден". Той е пред старта на симфонично турне с Врачанската филхармония, озаглавено „Symphony Way”. Пъстрата с имфонична програма представя класически песни от различни жанрове и откъси от мюзикъли и световни хитове. К онцерти ще има в..

публикувано на 14.07.20 в 10:22

Нов театър НДК с нова лятна сцена под звездите

Със спектакъла „Поручик Бенц” от Димитър Димов тази вечер (14 юли) ще бъде официално открита новата лятна сцена на Нов театър НДК. В спектакъла участват актьорите Йоана Буковска-Давидова, Любомир Ковачев и Ивайло Захариев, режисьор е Бойко Илиев, който е и основател на Нов театър НДК. В летните месеци на новата сцена на открито предстоят премиерите на..

публикувано на 14.07.20 в 09:50

България от XIX век през погледа на чужденеца

Как географи, аптекари, романисти, ценители на растения, военни кореспонденти, инженери, медици и туристи откриват и възприемат България през XIX век?  Това е книга, базирана на стотици пътеписи и лични записки на пътешественици от Западна Европа, посетили България през XIX век. Повечето от текстовете са непознати на българската историография...

публикувано на 13.07.20 в 12:24